معرفی پیشرفته ترین تکنولوژی چوب در صنعت ساختمان
در کشور فنلاند، 87% خاک کشورش را جنگل پوشانده است، ولی با اینحال به ازای هر یک درختی که بریده میشود، 100 نهال کاشته می شود و این فرهنگ دوستی با طبیعت است.
سایت خبری معماری نیوز، گفتگوی ویژه ای را با مهندس محمد بخارایی، مدیر فروش گروه بازرگانی پارسا ( نماینده انحصاری کمپانی لوناوود در ایران) انجام داده است. در این مصاحبه، مشخصات کامل سیستم "تروموود"
تشریح داده شده است.
پیشرفته ترین تکنولوژی چوب در صنعت ساختمان چیست؟
گروه بازرگانی پارسا در حدود 7 سال پیش فعالیت خود را در حوزه چوب های خالص مخصوص نمای ساختمان آغاز کرد. پیش از این و در حدود دو سال و نیم ، تحقیقات بازار بر روی محصول صورت گرفت. هدف گروه از این تحقیق، رسیدن به یک متریال مناسب و دارای کیفیت بالا بود تا در نهایت در اختیار معماران ایرانی قرار گیرد.ما در این پروسه، هم دغدغه زیبایی کارها و معماری روز را داشتیم و همچنین جلب رضایت کارفرما درمورد کیفیت متریال.
برهمین اساس، تحقیقات بر روی کشورهای مختلف مانند، فنلاند، روسیه، ترکیه، آلمان، سوئد، سوییس، اسپانیا، کانادا و اتریش صورت گرفت و در نهایت، کشور فنلاند انتخاب شد. حدود 87% از خاک کشور فنلاند پوشیده از جنگل است، و در این کشور ازچوب در صنایع مختلف با استفاده از پیشرفته ترین و جدیدترین تکنولوژی های روز، استفاده می شود.
البته بهره برداری از چوب در کشور فنلاند با روش های گوناگونی صورت می گیرد، بر همین اساس گروه تحقیق، سیستم های مختلف را مورد بررسی قرار داد و در نهایت، تکنولوژی ThermoWood که جدیدترین تکنولوژی بهره برداری از چب می باشد انتخاب شد.
ThermoWood چیست؟
در تکنولوژی ترمووود، چوب برای استفاده در محیط خارجی مهیا می شود و در مقابل عوامل جوی مقاوم می شود. در این روش، چوب در دستگاه مخصوص ترمووود قرار می گیرد و دمایی بین 190 تا 215 درجه به آن اعمال میشود. با این روش اکسیژن از منافذ چوب خارج می شود، علاوه بر این، حرارت 215 درجه باعث خروج رزین های چوب از داخل آن می شود.
وزن نمای ساختمان در هر مترمربع فقط 5 کیلوگرم
این روش چوب را بسیار سبک می کند، همچنین قدرت دِفُرمِگی را کاملا از چوب می گیرد و این باعث میشود که وزن نمای ساختمان شما در هر مترمربع فقط 5 کیلوگرم باشد و این مطابق با مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و در راستای نیل به سبک سازی می باشد.
اگر شما این چوب را داخل رطوبت 98% قرار دهید، هیچ اتفاقی برای چوب نمی افتد.
بعد از این مرحله، عملیات تثبیت رطوبت انجام می شود. در این روش، در ابتدا رطوبت داخلی چوب را به صفر درصد می رسانند و در مرحله بعد بر روی 6% تثبیت میشود ( البته با 2% تلورانس) این باعث می شود که اگر شما چوب را داخل رطوبت 98% قرار دهید، رطوبت داخلی چوب به زیر 16% برسد و در اینصورت هیچ اتفاقی برای چوب نمی افتد.
برای مثال شما اگر چوب رت داخل یک سطل آب بگذارید، اگر رطوبت چوب صفر در صد باشد، به رطوبت 30% می رسد و یکنواخت می شود، چون ماکزیمم دریافت رطوبت برای چوب 30% است و مرز خطر برای اینکه چوب دِفُرمه شود از 20 تا 30 درصد است. حالا اتفاقی که می افتد این است که این ها، چوب را به رطوبت 16% می رسانند و دیگر اتفاقی برای چوب نمی افتد.
ترمووود، مقاوم در مقابل برف، باران، باد، آفتاب و موریانه
در مرحله بعد، هموسلولز و مواد غنی چوب از آن خارج می شود و این عملیات باعث مقاوم شدن چوب در مقابل موریانه می شود، و در نهایت چوب در مقابل رطوبت، عوامل جوی مانند برف و باران و باد، موریانه و آفتاب مقاوم می شود.
این تکنولوژی را حدود 10 سال پیش، کمپانی لوناوود توسط انجمن ترمووود فنلاند اختراع کرده است و در حال حاضر، لوناوود بهترین و با کیفیت ترین کمپانی تولید چوب ترمووود در دنیا می باشد.
پروسه تحقیقات این محصول از طرف شرکت بازرگانی پارسا، توسط یک تیم دانشگاهی با تخصص دکترای چوب با گرایش "تیمار گرمایی چوب" انجام شده است و این نشان از علمی بودن پروسه تحقیق و بررسی محصول دارد.
چوب ترمووود قابلیت استفاده در نمای خارجی ساختمان، کفپوش کنار استخر، محوطه های سرباز و همچنین معماری داخلی ساختمان به عنوان دیوارپوش و کفپوش را دارد.
ما در این هفت سال حدود 500 پروژه را در اقلیم های مختلف ایران نصب کردیم، و خوشبختانه در تمامی مناطق آب و هوایی شاهد کارکرد مثبت محصول بوده ایم. چوب ترمووود قابلیت استفاده در نمای خارجی ساختمان، کفپوش کنار استخر، محوطه های سرباز و همچنین معماری داخلی ساختمان به عنوان دیوارپوش و کفپوش را دارد. کاربرد دیگر این چوب در کابین دوش و کنار جکوزی است. این محصول در 200 نوع پروفیل دسته بندی شده است و در حدود 90 تا 100 نوع مدل رنگ برای رنگ آمیزی آن وجود دارد.
چوب از قدیم الایام با زندگی مردم اجین بوده است
به دلیل اینکه چوب از قدیم الایام با زندگی مردم اجین بوده است، بنابراین باعث گرمی محیط و پویایی فضا می شود و از نماهای کامپوزیت که شهر را سرد و خشک می کنند و صنعتی می باشد، خارج کرده است.
نکته قابل توجه این است که در حال حاضر برخی از سازمان ها و ادارات مایل به طراحی داخلی با چوب هستند، چون این کار را تاثیرگذار در روحیه کارمند و افزایش کارایی او می دانند.
شرکت بازرگانی پارسا تنها شرکتی است که از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گواهی کیفیت در زمینه محصولات چوب در صنعت ساختمان را کسب کرده است و در حقیقت بنیانگذار صنعت ترمووود در ایران است.
در کشور فنلاند، به ازای هر یک درختی که بریده میشود، 100 نهال کاشته می شود
متاسفانه در کشور ما، جنگل ها در معرض سرقت و قاچاق چوب قرار دارد. در کشور فنلاند، 87% خاک کشورش را جنگل پوشانده است، ولی با اینحال به ازای هر یک درختی که بریده میشود، 100 نهال کاشته می شود و این فرهنگ دوستی با طبیعت است.
منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز