صفحه شخصی علیرضا احمدی   
 
نام و نام خانوادگی: علیرضا احمدی
استان: خراسان جنوبی - شهرستان: بیرجند
رشته: کارشناسی عمران
شغل:  سرپرست دفتر فنی دانشگاه ، رئیس هیت مدیره شرکت هترا بتن کویر
شماره نظام مهندسی:  39-3-0-01216
تاریخ عضویت:  1389/09/09
 روزنوشت ها    
 

 روشهای صرفه جویی در مصرف آب بخش عمومی

10

همه منابعی که در اختیار داریم ، حامل های ارزش افزوده هستند و هنر برتر انسان ها و جوامع این است که بتوانند حداکثر ارزش افزوده را استخراج و بهره برداری کنند.
این فرایند مستلزم پرداخت هزینه است و علم اقتصاد هم ایجاب می کند که هزینه شناسی و ثروت شناسی در تولید و مصرف کالاها و خدمات صورت گیرد و همه شهروندان حقیقی و حقوقی به انها توجه کنند.
یکی از منابع حیاتی که تامین و توزیع ان به شدت هزینه اور است و هزینه فرصت زیادی هم دارد (با استفاده از ان ، امکان تولید ثروت در کاربری های دیگر را از دست می دهیم) منابع آب به ویژه آب شرب است.
ارتقای بهره وری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب در تمام بخش ها به سویژه بخش کشاورزی مهم است و باید با طراحی، تدوین و اجرای سند ملی الگوی مصرف آب در بخش های مختلف و بهنگام سازی آن. - اعمال سیاست های تشویقی و حمایتی از طرح های بهینه سازی استحصال، نگهداری و مصرف آب، تدوین و اعمال استانداردها و ضوابط لازم برای کاهش ضایعات آب، پایش کیفیت منابع آب و جلوگیری از آلودگی آبها مورد توجه باشد.
اصلاح الگوی کشت و اعمال شیوه های آبیاری کارآمدتر، ایجاد سامانه های بهینه تأمین و توزیع آب شرب و بهینه سازی تخصیص و مصرف آب در بخش تولید براساس ارزش راهبردی و اقتصادی بیشتر - برنامه ریزی برای استفاده مجدد و باز چرخانی آب - تدوین و اجرای برنامه های عملیاتی مناسب برای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب بویژه در سفره های زیرزمینی دارای تراز منفی و اعمال مدیریت خشکسالی و سیل، سازگار با شرایط اقلیمی هم مهم است.
هم اکنون طرف عرضه و تامین و توزیع اب پرهزینه شده است و هم طرف تقاضا و مصرف کننده با مشکل احتمالی در اینده روبرو خواهد شد.
برآیند بهینه توجه به این دو موضوع ؛ همان توصیه های صرفه جویی در مصرف آب است. با صرفه جویی در مصرف ‌آب هزینه اقتصادی خانوارها کاهش می یابد و همچنان مورد تاکید نهادهای تامین آب شرب است.

این توصیه ها بدین شر ح است :

1- موقع مسواک زدن شیرآب تصفیه شده را باز نگذارید.
2- موقع شامپو زدن و شستن موهای سر در هنگام استحمام، شیر آب را ببندید. تلاش کننید مدت استحمامتان کوتاه باشد. آب پخش کن دوش حمام را با نوع جدید آن (سردوش مصرف) تعویض کنید. برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از 5 دقیقه برسانید. با این روش ماهیانه حدود 4000 لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
3- برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گل ها از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.
4- بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.
5- از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید، برای آب شدن یخ مواد خوراکی منجمد ، آن را در هوای آزاد قرار دهید.
6- فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیاز دارند، دوری کنید.
7- هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دایم آب موجب هدرروی آن می شود.
8- اگر دوش حمام شما در طی کمتر از 20 ثانیه یک ظرف چهارلیتری را بتواند پر از آب کند در آن صورت حتما آن را با یک سردوش کاهنده مصرف عوض کنید.
9- برای نظافت حیاط به جای مصرف آب، بهتر است در صورت امکان از جارو استفاده شود.
10- در باغچه خانه ، درختان ، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیاز دارند و تحمل ماه های گرم تابستان را دارند ، بکارید. این گونه ها هنگام کاشت، نیازی به آبیاری مرتب ندارند و معمولا یک دوره خشکی را بدون آبیاری به خوبی تحمل می کنند.
11- تمام شیلنگ ها ، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.
12- ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب، آنها مرتبا کنترل شوند.
13- به هنگام شستن ظرفها با دست، از حداقل میزان مایع ظرفشویی استفاده کنید. این کارموجب می شود آب کمتری به هنگام آبکشی ظرفها مصرف شود. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می کنید سعی کنید ظرفیت ماشین ظرفشویی تکمیل شود.
14- از نصب سیستم های آب تزئینی (مثل فواره ها) پرهیز کنید، مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود. همچنین سیستم را در جایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و بادداشته باشد.
15- لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید، عایق کاری لوله های گرم، روشی است که هدر رفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می دهد.
16- تمامی شیرهای منزلتان را به ادوات کاهنده مصرف آب مجهیز کنید.
17- هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شستشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.
18- ماشین های لباسشویی معمولا مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباسشویی بکاهید، عملا در مصرف آب صرفه جویی کرده اید. نیازی نیست که از میزان شست و شوی لباس ها بکاهید، بلکه فقط صبر کنید تا مقدر لباس های کثیف به اندازه ظرفیت کامل ماشین برسد.
19- یک بطری پر از آب با یک کیسه نایلونی پر از شن و کاملا در بسته را در مخزن آب توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف ‌آب را در هر بار کشیدن سیفون کاهش دهید. (لازم است این وسایل را در جایی از مخزن قرار دهید که با کار وسایل و اجزای عمل کننده درون مخزن تداخل نداشته باشد).
20- آب خنک مورد مصرف خود را همواره در یخچال نگهدارید تا هر گاه که یک لیوان آب خنک می خواهید ، مجبور نباشید شیرآب را برای مدت زیادی باز بگذارید.
21- برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را به مدت زیادی باز بگذارید، بهتر است، ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را باز کنید.
22- به کودکان آموزش دهیم تا با بستن به موقع شیر ، آب را هدر ندهند.
23- می توان آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود به وسیله لوله کشی به سمت فلاش تانک هدایت کرد تا از آن به عنوان آب فلاش تانک در توالت استفاده شود.
24- نشت احتمالی فلاش تانک توالت را با افزودن مواد رنگی به آب آن بیابید. اگر فلاش تانک دارای نشت باشد، ماده رنگی ظرف مدت 30 ثانیه از محل نشت پدیدار می شود. به محض اینکه آزمایش انجام شد، فلاش تانک را بکشید چون ممکن است ماده رنگی به مخزن آب آن آسیب برساند. فلاش تانک هایی که نشتی دارند آب را به داخل کاسه دستشویی هدر می دهند.
25 - به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب استفاده کنید.
26- در حالی که کمبود آب در شهر احساس می شود لزومی به شستشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.
27- هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند.
28- زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گل های منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در ، بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید.
29- تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیر آب جلوگیری شود.
30- نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.
31- زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید. تا از وقوع هر گونه حادثه پیشگیری شود.
32- در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم.
33- لازم است گاهی اوقات از لوله کشی ساختمان خود ارزیابی مجدد کنید. توصیه می شود تمام شیرهای آب را ببندید و سپس کنتور را کنترل کنید. کار کردن کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است دلیل اتلاف آب از لوله های داخل ساختمان است که در نتیجه آن مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما خواهید پرداخت.
34- در مراکز آموزشی، دانش آموزان را به حفاظت از آب تشویق کنید. همچنین پیشنهاد کنید موضوع های حفاظت از آب در فعالیت های عملی و آموزشی آنها گنجانده شود.
35_ گروه های فرهنگی، غیردولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.
36- از همه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.
37- از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسئول پرداخت آب بهاست، آب را هدر ندهید.
38- هر گونه اتلاف قابل توجه آب را (شکستگی لوله ها، باز بودن لوله ها، هدرروی آب در هر نقطه) به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن 122) اطلاع دهید.
39- تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.
40- صرفه جویی هنر زندگی برترین هاست و فقط محدود به این روشها نیست از روشهای ابتکار خود هم استفاده کنیدو به دیگران هم توصیه کنید.

http://shasa.ir/newsdetail-136363-fa.html

یکشنبه 11 تیر 1391 ساعت 10:18  
 نظرات    
 
نیما محسون 00:27 دوشنبه 12 تیر 1391
4
 نیما محسون
در خصوص موضوع آب هر چه گفته شود بازهم ارزش شنیدنش رو داره و از هزینه کردن به منظور صیانت از منابع آب نباید کوتاهی کرد.به نظر اینجانب یکی از محورهای توسعه یافتگی هر جامعه ای بحث مدیریت و استفاده صحیح از مقوله آب می باشد.از لطف جناب مهندس احمدی بخاطر ارائه موضوع مذکور کمال تشکر را دارم.موفق باشید
محسن نیک 07:49 دوشنبه 12 تیر 1391
1
 محسن نیک
ممنون مهندس عزیز
علیرضا احمدی 09:22 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 علیرضا احمدی
با تشگر از دوستان گلم
م افتخاری 11:28 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 م افتخاری
مفید و به هنگام
سپاس
مائده علیشاهی 21:27 دوشنبه 12 تیر 1391
1
 مائده علیشاهی
خدایا زاینده رود ما را پر آب بفرما ا ا !!!!!!!!!!!
علی هاشمی 18:03 سه شنبه 13 تیر 1391
0
 علی هاشمی
ممنمون آقای مهندس،
واقعا زاینده رود هم با چهره ی خشک و بی آب، بسیار باعث تأسف است.
بیایید درست مصرف کنیم.
ایرج شاهسون 12:43 چهارشنبه 14 تیر 1391
0
 ایرج شاهسون
متشکرم آقای مهندس
نمی دونی چقدر از دست این آدم های بی مبالات لجم می گیره و حرص می خورم وقتی بهشون محترمانه میگم با آب لوله کشی مینی بوس! نشور، اون وقت درمیاد میگه: آقا مگه تو قراره پول قبضشو بدی؟